Gerty Vanhoef en haar man Albert ‘Bèr’ Bohnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerty Vanhoef en haar man Albert ‘Bèr’ Bohnen. © RV

COLD CASE. Geen moordwapen, geen motief en geen dader. Kinderen geloven niet in schuld van vader, maar wie vermoordde Gerty (61) dan wel?

Vermoord in haar zetel in de eeuwenoude Damiaanhoeve in het Limburgse Elen, die enkele minuten later in brand werd gestoken om eventuele sporen te wissen. Lange tijd leek de moord op Gerty Vanhoef (61) onopgelost te blijven.  Tot speurders twee jaar later, in oktober 2020, weduwnaar Bèr Bohnen verdenken van de feiten. De harten van hun drie kinderen breken een tweede keer, hoewel ze nooit twijfelden aan het verhaal van hun vader. Bèr ontkent nog altijd en is een vrij man. Maar wie vermoordde Gerty Vanhoef dan wel? 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt
  Balen/Mol/Hasselt

  Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektri­sche treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

  De pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.
 1. Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiëntie geeft doorslag”
  Futsal

  Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiën­tie geeft doorslag”

  Een efficiënter Renolim Borgloon won de Limburgs derby tegen ZVK Eisden Dorp met 6-3. Met drie doelpunten op rij, zorgde een trefzekere Yachou meteen voor een kloof. Toch gaf het jeugdige ZVK Eisden niet op. Toen een nonchalanter spelend Borgloon gas terugnam, knokte de Maasmechelse ploeg zich opnieuw in de wedstrijd. El Hassani nam in de slotfase evenwel alle twijfel weg. Met deze nieuwe driepunter blijft Borgloon op de tweede plaats in de rangschikking. “Met 25 punten op 33 blijft het Loonse sprookje voort duren. Niemand had zich aan zo'n scenario verwacht”, genoot Kenneth Vanderheyden na afloop.