Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Geert De Rycke

Bromfietser gewond na aanrijding in Dilsen

DilsenAan de Rijksweg in Dilsen-Stokkem gebeurde zaterdagavond omstreeks 22.35 uur een verkeersongeval. Een bromfietser moest worden afgevoerd.

 1. Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwonden opvangt
  Maaseik/Maasmechelen

  Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwon­den opvangt

  Vijf personen zijn woensdagochtend verhoord, nadat afgelopen dinsdag een 23-jarige patiënt met twee schotwonden in de bovenbenen binnengebracht werd in het ziekenhuis ZOL Campus Maas en Kempen. Dat laat het Parket Limburg weten. Diezelfde dinsdag hield de lokale politie Lanaken-Maasmechelen een huiszoeking, waarbij de Dennenlaan in Maasmechelen tijdelijk werd afgezet. Ook het labo van de FGP en een wapendeskundige kwamen ter plaatse.
 2. Ook stalen damplaat van veerpont Meeswijk is beschadigd: “Tijdelijke constructie is dus geen optie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem/Maasmechelen

  Ook stalen damplaat van veerpont Meeswijk is beschadigd: “Tijdelijke construc­tie is dus geen optie”

  Een tweede inspectie met een duiker aan het autoveerpont in Meeswijk op de grens van Maasmechelen met Dilsen-Stokkem heeft meer duidelijkheid gebracht over de toestand van de stalen damplaat. “En we hebben geen goed nieuws”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo blijkt de plaat – die ongeveer twintig meter lang is – gebogen te zijn en bijgevolg niet meer bruikbaar. Er zal dus naast nieuwe toegangswegen ook een nieuwe damplaat moeten worden voorzien.