De takken liggen allemaal op de oever, eigenlijk klaar om teruggesleept te worden door de bevers.
Volledig scherm
PREMIUM
De takken liggen allemaal op de oever, eigenlijk klaar om teruggesleept te worden door de bevers. © Mine Dalemans

Beverdam wordt afgebroken wegens wateroverlast, maar de dieren herstellen alles weer in één nacht tijd: “Er moét iets gebeuren”

Toen een familie bevers een dam bouwde in de Vrietselbeek in Lanklaar en daardoor een aantal tuinen onder water zette, greep de gemeente in en brak de dam af. Maar één nacht later had de ganse familie de dam heropgebouwd. “Ze vangen en elders droppen is de laatste optie, maar er moet daar iéts gebeuren”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum. De dam is intussen weer afgebroken, maar de takken liggen nog vlakbij... klaar om teruggesleept te worden.

  1. De coronacijfers in Dilsen-Stokkem van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in Dil­sen-Stok­kem van maandag 12 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilsen-Stokkem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Dilsen-Stokkem komt dat getal nu op 130 te liggen. Dilsen-Stokkem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Joekelbos lokt meer dan 10.000 bezoekers op één jaar tijd

    Joekelbos lokt meer dan 10.000 bezoekers op één jaar tijd

    Eén jaar na de opening van het Joekelbos op 1 oktober 2019 heeft het speelbos van twaalf hectare groot al meer dan 10.000 bezoekers gelokt. “Dankzij de ligging aan het fietsroutenetwerk, het uitgebreide wandelnetwerk en de tien verschillende spelelementen weet het speelbos heel wat gezinnen met kinderen, scholen en jeugdverenigingen aan te trekken”, zo vertelt Hanne Schrooten (CD&V), schepen van Toerisme en Duinengordel.