Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Bestuurder onder invloed beschadigt voorbijrijdende auto in Dilsen-Stokkem

Dilsen-StokkemOp de Rijksweg in Dilsen-Stokkem vond vrijdagavond omstreeks 20.20 uur een verkeersongeval plaats, waarbij één van de betrokken probeerde te vluchten. 

 1. 

Lens Annab scoort tweemaal en bezorgt Eendracht Mechelen a/d Maas eerste zege: “Operatie redding is ingezet”

  Lens Annab scoort tweemaal en bezorgt Eendracht Mechelen a/d Maas eerste zege: “Operatie redding is ingezet”

  Hekkensluiter Eendracht Maasmechelen heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet. De Maaslanders toonden zich in en tegen Juve Hasselt de sterkste ploeg en bogen in het laatste kwartier een vroege achterstand om in een 1-2 overwinning. Lens Annab scoorde beide treffers en kroonde zich tot matchwinnaar. Juve Hasselt dat dit seizoen thuis nog niet kon winnen, bleef met een serieuze kater achter.
 2. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.