Maarten Stulens van uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen blikt nog één keer terug op de zwaarste week uit zijn carrière.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Stulens van uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen blikt nog één keer terug op de zwaarste week uit zijn carrière. © Dalemans

Begrafenisondernemer Maarten kreeg doodsbedreigingen nadat Jürgen Conings werd gevonden: “Ik wilde hem een menswaardig afscheid geven, maar ze dachten dat ik in het complot zat”

Maasmechelen“Wie de overledene is, en waarom en hoe die gestorven is, daar heb ik geen zaken mee. Hem ophalen, aankleden en een mooi afscheid geven, is dan mijn taak.” Het verhaal van Jürgen Conings deed een storm losbarsten in ons land. Toen het lichaam van de vijf weken vermiste militair gevonden werd, ontving begrafenisondernemer Maarten Stulens diezelfde namiddag nog een telefoontje van de partner van Conings. ‘Of hij de uitvaart van Jürgen wilde regelen’. Hij blikt terug op één van de zwaarste weken uit zijn carrière waarbij hij zelfs met de dood werd bedreigd.

  1. Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTubefilmpjes opneemt: “Ik schoot in wandelgebied maar daar kwamen geen mensen voorbij”
    PREMIUM

    Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTube­film­pjes opneemt: “Ik schoot in wandelge­bied maar daar kwamen geen mensen voorbij”

    Een 58-jarige wapenliefhebber uit Zutendaal nam in 2021 een dertigtal YouTubefilmpjes op waarin hij zijn talrijke vuurwapens demonstreerde. Hij schoot ermee en bracht ook explosieve poeders tot ontploffing. “Maar ik wist wat ik deed en zorgde dat die kogels niet ver konden dragen,” getuigde de man voor de strafrechter. De ‘eenzaat’ riskeert samen met zijn zoon een stevige celstraf, want er kwam tijdens een huiszoeking nog meer aan het licht.
    Tongeren