Het bidprentje van Conings.
Volledig scherm
Het bidprentje van Conings. © Photo News

900 mensen nemen afscheid van Jürgen Conings

Maasmechelen/DilsenEen negenhonderdtal mensen hebben vrijdagavond een laatste groet gebracht aan de overleden militair Jürgen Conings. Alles verliep zonder incidenten.

 1. Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektrische trambussen besteld voor lijn Hasselt-Maasmechelen
  PREMIUM
  Hasselt/Genk/Maasmechelen

  Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektri­sche trambussen besteld voor lijn Has­selt-Maasmeche­len

  De Lijn heeft 17 elektrische trambussen besteld die worden ingezet op de toekomstige lijn tussen Hasselt en Maasmechelen. In 2024 moeten die trambussen ook effectief rijden. “Een belangrijke stap tot de realisatie van de tweede lijn van het oude Spartacusplan", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Alles wat je moet weten over die trambussen.
 2. INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaardbaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaard­baar”

  “Ik begrijp hun zorgen, ik was ooit zelf thuisloos.” Het zijn de woorden van Musti Önlen (31), die tal van dak- en thuisloze jongeren via vzw Homie een dak boven het hoofd biedt. Een zwaar, maar broodnodig levenswerk dat de Hasselaar nu in het Eén-programma ‘De Weekenden’ met heel Vlaanderen deelt. “Ik heb het mentaal heel zwaar gehad, maar dat geeft mij vandaag de kracht om deze jongeren vooruit te helpen.”
 1. Verdachte ‘martelmoord’ riskeert twee jaar cel voor drugshandel: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”
  PREMIUM
  Genk

  Verdachte ‘martel­moord’ riskeert twee jaar cel voor drugshan­del: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”

  Een 26-jarige Genkenaar, die sinds 2019 in voorhechtenis zit als een van de verdachten in de martelmoord op Hilal Markhtout (33), riskeert twee jaar cel omdat hij cannabis en cocaïne zou verkocht hebben. Opmerkelijk detail: hij zat toen met een enkelband thuis. Op zijn proces beet hij flink van zich af. “Het is alsof ze me willen breken.”