Winter in de molen 2019 Dilbeek.
Volledig scherm
Winter in de molen 2019 Dilbeek. © DANIEL

Watermolen Sint-Gertrudis-Pede wordt decor van ‘Winter in de molen’

DilbeekDe watermolen van Sint-Gertrudis-Pede is geliefd en gekend van onder andere de zomerse uitbatingen door verenigingen en als startlocatie voor wandelingen. Maar ook in de winter is er nu heel wat leven in de molen want voor de tweede keer organiseren de molenaars -in samenwerking met de gemeente Dilbeek- ‘Winter in de molen’.

 1. Taalachterstand in Dilbeekse scholen problematischer dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Taalachter­stand in Dilbeekse scholen problemati­scher dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”

  Scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel voelen de laatste jaren steeds meer dat leerlingen het Nederlands niet voldoende onder de knie krijgen. Wat begint in de kleuterscholen, trekt zich dan ook door naar de secundaire scholen. Uit de recentste cijfers blijkt zelfs dat 31,2% van die leerlingen de thuistaal niet Nederlands is. Bert Vermaanen, directeur van Don Bosco in Groot-Bijgaarden, vermoed zelfs nog hogere cijfers. “Men kan van ons niet verwachten dat we de taalachterstand zomaar wegwerken.”
 2. Kan Fuse open blijven na klacht van buur? Deze drie scenario’s liggen op tafel (al schiet de danstempel er meteen twee af)
  PREMIUM
  Brussel

  Kan Fuse open blijven na klacht van buur? Deze drie scenario’s liggen op tafel (al schiet de danstempel er meteen twee af)

  Slecht begin van 2023 voor de iconische nachtclub Fuse: na klachten van een buur wegens geluidsoverlast mocht de club enkel nog openen onder strenge voorwaarden. Die zouden het voortbestaan van de club in gevaar brengen. Eerder deze week leerde Fuse echter dat er drie pistes zijn die ertoe leiden dat de club open kan blijven. De eerste twee vindt de nachtclub praktisch onhaalbaar, maar de derde, zeer opvallende optie zou een ultieme levenslijn kunnen bieden.