Voka-topman Hans Maertens stond voor de klas.
Volledig scherm
Voka-topman Hans Maertens stond voor de klas. © rv

Voka-topman Hans Maertens geeft gastles aan zesdejaars Regina Caelilyceum

DilbeekDe elfde editie ‘Ondernemers voor de Klas’ is afgelopen maandag van start gegaan. In Dilbeek kwam Voka-topman Hans Maertens op bezoek om een gastles te geven aan zesdejaars Regina Caelilyceum. Zo konden de leerlingen al hun vragen over ondernemen rechtstreeks aan hem stellen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Na succes van webshop Roccoville, opent Valérie De Trift (45) straks een concept store: “Unieke en duurzame cadeautjes om bij weg te smelten”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Na succes van webshop Roccoville, opent Valérie De Trift (45) straks een concept store: “Unieke en duurzame cadeautjes om bij weg te smelten”

  Valérie De Trift (45) uit Oudenaken (Sint-Pieters-Leeuw) opent in maart haar allereerste concept store ‘Roccoville’ langs de Saviolaan in Dilbeek. Enkele maanden na de lancering van haar webshop, broeide het idee om ook een eigen winkel te openen. “We hebben meer dan 300 producten die ideaal zijn als cadeautje, met de focus op bewust in het leven staan”, vertelt ze. Bij elk item gaat ze op zoek naar de perfecte balans voor een duurzaam cadeautje.
 3. Oxfam Wereldwinkel bestaat 40 jaar, en dat vieren ze door een 120 meter lange sjaal te breien: “Iedereen kan ons met een lapje helpen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Oxfam Wereldwin­kel bestaat 40 jaar, en dat vieren ze door een 120 meter lange sjaal te breien: “Iedereen kan ons met een lapje helpen”

  De Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek bestaat al 40 jaar. Om dat te vieren, starten ze een ludieke actie om zo veel mogelijk mensen aan het breien te krijgen. Tegen oktober willen ze een 120 meter lange, groene sjaal afmaken om zo een Dilbeeks gebouw te omarmen, als teken dat vrijwilligers Dilbeek verwarmen. “Je kan bij ons de wol verkrijgen om een lap van 40 op 50 centimeter te breien”, klinkt het.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch