De selfbankingruimte werd nagenoeg volledig opgeblazen door de daders.
Volledig scherm
De selfbankingruimte werd nagenoeg volledig opgeblazen door de daders. © Mozkito

Verdachten Dilbeekse plofkraak buiten vervolging gesteld: “Onvoldoende bewijzen”

DilbeekDe twee Nederlanders die begin 2021 werden opgepakt op verdenking van het plegen van een plofkraak in Dilbeek worden voor deze feiten niet vervolgd. Er is onvoldoende bewijs om hen aan deze plofkraak te linken. Het duo wordt wel vervolgd voor een plofkraak in Zaventem. De twee verschijnen deze week voor de rechter.

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Huidtherapeute Ria (51) merkt steeds meer zonneschade op bij kinderen: “We mogen genieten van de zon, maar dat moet bewust gebeuren”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Huidthera­peu­te Ria (51) merkt steeds meer zonnescha­de op bij kinderen: “We mogen genieten van de zon, maar dat moet bewust gebeuren”

  Wie zit er op een zonnige dag niet graag even in de tuin? Heel wat zonnekloppers zweren er vaak bij om zich niet in te smeren, want anders krijgen ze niet snel genoeg hun bruin kleurtje. “Absoluut not done”, vindt huidtherapeute Ria Van Laer (51) van Skindividuals in Dilbeek. Want uit haar onderzoeken blijkt dat kinderen die zich op jonge leeftijd amper hebben ingesmeerd met zonnecrème, daar nu de gevolgen van dragen. “Daarom lanceer ik een project bij enkele lokale horeca-uitbaters, want de mensen moeten zich bewust zijn van de gevolgen van de zon op lange termijn”, vertelt ze.
 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.