Een selfie die Pascal Mathieu ons in februari doorstuurde vanaf de rotsen in Marche-les-Dames. Daar herstelde hij samen met vrijwilligers het monument voor koning Albert I in ere (rechts).
Volledig scherm
Een selfie die Pascal Mathieu ons in februari doorstuurde vanaf de rotsen in Marche-les-Dames. Daar herstelde hij samen met vrijwilligers het monument voor koning Albert I in ere (rechts). © Pascal Mathieu

Trammuseum verliest coördinator Pascal Mathieu (58)

DilbeekIn Dilbeek is dinsdag Pascal Mathieu op 58-jarige leeftijd overleden. De man had een enorme passie voor kunst en erfgoed, dat laatste in het bijzonder voor onze militaire geschiedenis. Zelf was hij ex-officier, reservist en hij was meer dan twintig jaar projectcoördinator bij het Legermuseum in Brussel. De laatste jaren zette hij zich hard in voor het Trammuseum in Schepdaal. “Hij bracht opnieuw schwung in de organisatie en vocht mee voor onze toekomst”, zegt voorzitter en burgemeester Willy Segers (N-VA).

3 reacties

 • Patricia Van De Gucht

  2 maanden geleden
  Mijn deelneming aan familie en allen die hem dierbaar waren. Jazeker een mooi mens met het hart op de juiste plaats😢🇧🇪🥀
 • Jacques van Lommen Houtman

  2 maanden geleden
  Pascal zal gemist worden op vele fronten. Hopelijk heeft zijn vuur ook anderen wakker geschud zodat ze zijn werk kunnen verderzetten!
 • Martien Smekens

  2 maanden geleden
  Fijne collega, maar bovenal: oprechte, schone mens. RIP Pascal
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?