Tjerdy (midden) en alle andere verkopers werden in de bloemtjes gezet.
Volledig scherm
Tjerdy (midden) en alle andere verkopers werden in de bloemtjes gezet. © Amber Gys

Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record

DilbeekIn Dilbeek werd een prachtig en hartverwarmend record verbroken. En niet de minste, want het gaat hierbij om iemand die enkele weekends geleden het meeste plantjes ooit verkocht heeft in de gemeente ten voordelen van Kom op tegen Kanker. Tjerdy Kestemont is pas 24 jaar maar strijd al enkele jaren vol moed tegen het beestje. Dankzij de verkoop van liefst 610 azalea’s -goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro- draagt hij nu zijn eigen steentje bij.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.