Heb jij nog bruikbaar materiaal voor de tentoonstelling?
Volledig scherm
Heb jij nog bruikbaar materiaal voor de tentoonstelling? © BELGA

Tentoonstelling zoekt oude schoolfoto’s en materiaal van vroeger

DilbeekHet laatste weekend van april is het traditioneel Erfgoeddag. Volgend jaar draait de editie rond het thema ‘Erfgoeddag maakt school!’. Om ook dan weer een leuke activiteit te organiseren, is men in Dilbeek nog op zoek naar oud schoolmateriaal en schoolfoto’s uit het verleden.

 1. Arbeider valt tien meter naar beneden op werf: “Klein mirakel dat hij er niet erger aan toe is”
  Lennik
  2

  Arbeider valt tien meter naar beneden op werf: “Klein mirakel dat hij er niet erger aan toe is”

  Een arbeider is vrijdagvoormiddag zwaargewond geraakt toen hij in de Bossuitstraat in een tien meter diepe put viel. Hij liep verwondingen op aan onder meer schouder en ribben, maar verkeert niet in levensgevaar en bleef ook de hele tijd bij bewustzijn. Hij werd geëvacueerd via een gespecialiseerd team van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. “Een klein mirakel dat hij er niet erger aan toe is”, klinkt het daar.
 2. Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief
  Zellik

  Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief

  Er wacht de ‘mysterieuze’ Zellikse locomotief dan toch geen troosteloos einde bij het oud ijzer. Dat bevestigt Gunther Gielen, CEO van Intervest Offices & Warehouses. Die firma is momenteel eigenaar van de site en dus ook van de trein. “De locomotief werd vorig jaar per toeval door één van de collega’s ontdekt terwijl hij zich een weg door de wildernis baande”, klinkt het. “Daar bleef het bij, tot ik nu het artikel in Het Laatste Nieuws zag. We gaan zeker spreken met de gemeente en misschien Train World om te kijken wat er met de machine kan gebeuren.”
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.