Slager Johan De Munck en zijn vrouw.
Volledig scherm
Slager Johan De Munck en zijn vrouw. © Johan De Munck

Telefoontjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”

DilbeekRemco Evenepoel liet woensdag in een persconferentie over de Giro 2021 vallen dat de naam van zijn slager overeenkwam met die van de laatste Belgische winnaar van de Giro: Johan De Muynck. Het mopje zorgde volledig onverwacht voor een stroom aan telefoontjes naar de slager in Schepdaal. “Iedereen wil weten wat Remco bij ons bestelt”, grapt Johan. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort misschien een stukje vlees terugvinden in de toonbank met de naam ‘Remco’.

 1. Klasbak Bruno afgezwaaid als marktleider: “Marktkramers zijn na al die jaren familie geworden”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Klasbak Bruno afgezwaaid als marktlei­der: “Marktkra­mers zijn na al die jaren familie geworden”

  De markten in Sint-Pieters-Leeuw moeten het voortaan zonder hun ‘klasbak’ Bruno Crokaert (61) doen. Hij was 41 jaar aan de slag voor de gemeente en leidde jarenlang één van de grootste jaarmarkten van de streek in goede banen. Bruno gaat nu met pensioen. “Je hebt arrangeurs en gearrangeerden op de jaarmarkt”, gaf hij ooit goede raad aan de collega’s. “Zorg ervoor dat je bij de eerste groep hoort.”
 2. INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”
  PREMIUM
  Halle

  INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”

  Ze starten hun dag met yoga, drinken geen alcohol en leven zich graag uit op monumentale canvassen. Gooze en Bozik vlogen over uit Rusland en werken zeven dagen op zeven om de grootste muurschildering van Europa op een gevel in Halle te zetten. “We hebben meer dan achthonderd spuitbussen mee, maar het wordt nog steeds nipt”, vertelt Gooze (35) wanneer hij ons langs het Kanaal Brussel-Charleroi meeneemt in de wondere wereld van monumentale street art.