Via een eenvoudig spel op je smartphone kan je virtueel stappen zetten en proberen de hoogste score te behalen.
Volledig scherm
Via een eenvoudig spel op je smartphone kan je virtueel stappen zetten en proberen de hoogste score te behalen. © Stop Parkinson

Stop Parkinson vzw lanceert nu ook virtuele actie: ‘Stop Parkinson Hand Walk 2021’

DilbeekNa het grote succes van de Stop Parkinson Walk en de huidige actie van het virtuele parcours, wordt nu een nieuwe ludieke actie georganiseerd. Onder de koepel ‘Stop Parkinson. Start de beweging’ kan je via je smartphone, tablet of pc virtuele stappen zetten. Door met je vingers stappen te zetten op je scherm, wandel je door drie virtuele werelden. Nadien kan je die stappen omzetten in een financiële steun voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

 1. Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsite, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddellijk handelen”
  Asse

  Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsi­te, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddel­lijk handelen”

  Oppositiepartij Anders maakt zich zorgen om een eventuele PFOS-vervuiling in Asse. “We zijn bezorgd over een eventuele vervuiling aan de voormalige brandweerkazerne aan de Hopmarkt”, zegt raadslid Danny Van Hemelrijck (Anders). Milieuschepen Peter Verbiest (N-VA) zegt dat er gewacht wordt op instructies van hogerhand en roept tegelijk op tot kalmte.
 2. Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstromingsgebied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke
  2

  Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstro­mings­ge­bied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten

  Meer dan een kwart van de Vlaams-Brabantse huishoudens woont op een plek met verhoogd risico op overstromingsgevaar. Dat laat gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) weten op basis van verschillende cijferbronnen. Zo’n 6,5 procent van de huishoudens woont in effectief overstromingsgebied terwijl zo’n 20 procent in potentieel overstromingsgebied woont. We zoomen in op de Dender en de omgeving van de Bellebeek, die problemen kunnen veroorzaken in Roosdaal, Liedekerke, Ternat, Affligem en Gooik.