Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Stak man wagen van verkeersrivaal in brand? “Teveel twijfel voor veroordeling”

DilbeekEen 21-jarige man uit Ukkel is vrijgesproken voor brandstichting. Nochtans werd vorige maand niet minder dan 2 jaar cel gevorderd. Volgens het parket stak hij ‘uit wraak’ een wagen in brand in Dilbeek. Eerder op de dag was hij betrokken geweest bij een aanrijding met de eigenaar van de wagen. De rechtbank zag echter te weinig bewijzen om hem te veroordelen.

 1. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.
 2. N-VA Asse vraagt meer geld voor Vlaamse Rand: “Verdienen het meer dan centrum- of kuststeden”
  Asse

  N-VA Asse vraagt meer geld voor Vlaamse Rand: “Verdienen het meer dan centrum- of kuststeden”

  Meerderheidspartij N-VA Asse is van oordeel dat gemeenten in de Vlaamse Rand onvoldoende middelen uit het gemeentefonds ontvangen. De partij zegt dat er aanspraak zou kunnen gemaakt worden op enkele miljoenen extra per jaar. De vergelijking met centrumsteden wordt gemaakt. “Maar als gemeenten in de Westhoek extra middelen krijgen voor de opkuis van restanten van de Eerste Wereldoorlog, dan hebben wij daar zeker recht op met onze integratieproblematiek”, klinkt het.