Nieuwe kantine aan Bosstraat voor BOKA United.
Volledig scherm
Nieuwe kantine aan Bosstraat voor BOKA United. © rv

Sportterrein op Bosstraat is PFAS-vrij

DilbeekVoor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor BOKA United in de Bosstraat in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) werd een preventief onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van PFAS. Ook de plannen voor de vernieuwing van de volledige site liggen al even op tafel. De kantine die dateert van 1980 is namelijk toe aan een grondige verbouwing. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. LEVENSVERHAAL. Raoul d'Udekem d'Acoz (87), peter van koningin Mathilde, overleden: “Hij woonde amper in Herne of hij werd er al verkozen tot schepen”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Raoul d'Udekem d'Acoz (87), peter van koningin Mathilde, overleden: “Hij woonde amper in Herne of hij werd er al verkozen tot schepen”

  Afgelopen vrijdag is Raoul Paul Adelin François Xavier Marie Ghislain graaf d’Udekem d’Acoz, de oom en peter van koningin Mathilde, overleden op 87-jarige leeftijd. De geliefde man was jarenlang schepen in zijn thuisgemeente Herne, onder burgemeester Kris Poelaert (CD&V). Die laatste neemt ons mee in het verhaal van Raoul d’Udekem d’Acoz en wat hij al die jaren voor Herne heeft kunnen betekenen. “Hij was zéker niet iemand die aan beleid deed vanuit zijn ivoren toren.”
  Herne
 3. Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalenteerde jeugdspelers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”
  PREMIUM
  Handbal Liga 2

  Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalen­teer­de jeugdspe­lers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”

  Groot-Bijgaarden SK staat na achttien speeldagen voor het eerst op kop in Liga 2. Een grote verrassing voor coach Pieter Synquintyn en zijn kompanen, want een jaar geleden vocht zijn ploeg nog tegen de degradatie. Met een weekend rust voor de boeg kan Groot-Bijgaarden SK zeker nog een tijdje genieten van de pas verworven leidersplaats.