Het speelplein in Dilbeek.
Volledig scherm
Het speelplein in Dilbeek. © Gemeente Dilbeek

Speelplein focust op meer en betere speelkansen

DilbeekMet een vernieuwde visie rond speelpleinwerking wil Groep Dilbeek de speel- en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren verbeteren en versterken. De afgelopen maanden werd de werking geëvalueerd en doorliepen teams van Vrije Tijd en Welzijn een traject met verschillende ouders, kinderen, animatoren en experten om samen tot een nieuwe manier van werken te komen.

 1. Zo VeloVeilig is Dilbeek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Dilbeek

  Zo VeloVeilig is Dilbeek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Dilbeek hebben 61 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Uitbaters De Metinas strijdvaardig na uitslaande brand: “Voor de zomer openen we een pop-up. We moéten blijven vechten”
  PREMIUM
  Asse

  Uitbaters De Metinas strijdvaar­dig na uitslaande brand: “Voor de zomer openen we een pop-up. We moéten blijven vechten”

  Het populaire restaurant De Metinas aan de Markt in Asse zal minstens voor enkele maanden gesloten blijven na een verwoestende brand. Het vuur werd dinsdagnacht rond 2.30 uur ontdekt door buren en ontstond waarschijnlijk in de keuken. Uitbaters Wendy en Frederic blijven niet bij de pakken zitten. “We denken aan een pop-up. Voor onszelf, onze zestien werknemers en hun gezinnen moeten we vechten”, klinkt het.