Simone Puttaert zorgt al 44 jaar voor de Sint-Alenakapel.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone Puttaert zorgt al 44 jaar voor de Sint-Alenakapel. © rv

Sint-Alenakapel wordt al 44 jaar onderhouden door Simone Puttaert: “Om de zoveel dagen telkens nog een nieuwe kaars laten branden”

DilbeekIn Dilbeek wordt de hele zomer de 150ste verjaardag van de Sint-Alenakapel gevierd. Via een heus feest- en tentoonstellingsprogramma wordt zo de rijke geschiedenis en legende nieuw leven ingeblazen. Maar zo’n kapel moet natuurlijk ook onderhouden worden. Dat doet Simone Puttaert nu al liefst 44 jaar voor de kapel langs de Weerstanderslaan.

 1. Vanaf 2024 zal je kunnen fietsen op het ‘Ringfietspad’ tussen Dilbeek en Zellik: “Van het landschap genieten zonder zicht op verkeer”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Vanaf 2024 zal je kunnen fietsen op het ‘Ringfiets­pad’ tussen Dilbeek en Zellik: “Van het landschap genieten zonder zicht op verkeer”

  Wie zich vaker op de fiets bevindt op weg naar Brussel zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: veilig is het niet altijd. Om het traject tussen Dilbeek en Zellik aangenamer, vlotter én veiliger te maken, werkt De Werkvennootschap aan een gloednieuwe Ringfietspad. De concrete plannen worden nog volop uitgewerkt zodat de werken tegen 2024 zouden kunnen aanvangen. Eén ding staat nu al vast: het fietspad zal parallel met de Ring lopen.
 2. “Met Peloes gaan we voor een uit de hand gelopen tuinfeest”: Verwacht je dit weekend aan véél zomerse vibes, afkoeling en lokale artiesten
  PREMIUM
  Dilbeek

  “Met Peloes gaan we voor een uit de hand gelopen tuinfeest”: Verwacht je dit weekend aan véél zomerse vibes, afkoeling en lokale artiesten

  Berre en Nina Butera zijn slechts enkele namen die deze vrijdag en zaterdag de revue zullen passeren in Schepdaal. Peloes belooft hun bezoekers zo alvast een geweldig zomers weekend te bezorgen. Het mag dan pas de tweede editie zijn, de leden zijn absoluut niet aan hun proefstuk toe en weten precies waar ze met Peloes naartoe willen. “We gaan opnieuw naar de basis van een lokaal festival”, klinkt het bij de organisatie.