De 19-jarige onderneemster Sien De Vriese lanceert de SENDWICH app.
Volledig scherm
PREMIUM
De 19-jarige onderneemster Sien De Vriese lanceert de SENDWICH app. © Amber Gys

Sien (19) lanceert SENDWICH app om op school broodjes te bestellen: “Social distancing wordt makkelijker én we steunen lokale broodjeszaken”

Dilbeek/AsseDe 19-jarige Sien De Vriese uit Asse heeft in samenwerking met softwarebedrijf MAD Factory de SENDWICH app ontwikkeld. Het is de eerste applicatie voor scholen waarmee leerlingen hun lunch snel en gemakkelijk op voorhand kunnen bestellen. “Het traditionele aanschuiven tijdens de speeltijd en een massa bestellingen verwerken vraagt namelijk veel tijd van leerlingen en van het schoolpersoneel”, vertelt Sien ons. “Met deze app is dat voorbij.” Don Bosco in Groot-Bijgaarden, de school waar Sien afstudeerde, is de eerste school die met de app mocht beginnen werken.

 1. Man botst tegen twee auto’s tijdens grote verkeerscontrole, 57 chauffeurs en 3.430 auto’s gecontroleerd
  Dilbeek

  Man botst tegen twee auto’s tijdens grote verkeers­con­tro­le, 57 chauffeurs en 3.430 auto’s gecontro­leerd

  De lokale politie van Dilbeek heeft zondag tussen 9 uur en 17 uur grootschalige verkeerscontrole georganiseerd op vier locaties op de Ninoofsesteenweg. In totaal werden er zestig verkeersinbreuken vastgesteld. Twee auto’s werden in beslag genomen en twee rijbewijzen ingetrokken. Eén bestuurder was zodanig afgeleid aan de controle dat hij botste met twee andere auto’s.
 2. Zesdejaars Don Bosco Groot-Bijgaarden hervatten school na lockdown: “Meer leerlingen ontvangen met deze maatregelen is onmogelijk”
  PREMIUM

  Zesdejaars Don Bosco Groot-Bijgaarden hervatten school na lockdown: “Meer leerlingen ontvangen met deze maatrege­len is onmogelijk”

  Heel wat kinderen gingen vrijdagochtend opnieuw naar school sinds de start van de coronacrisis. Dat ging gepaard met mondmaskers, veel ontsmettingsmiddel, aparte klassen en een heel circulatieplan doorheen de school. Ook in middelbare school van Don Bosco Groot-Bijgaarden gingen de zesdejaars opnieuw achter de schoolbanken zitten. “Momenteel lukt het nog om alles bol te werken”, zegt directeur Bert Vermaanen. “Maar mijn grootste vrees is wanneer het nieuwe schooljaar in september zal starten, leerlingen zullen het moeilijk krijgen.”
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"