Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Claudia Van den Houte

Seizoen van de avondmarkten van start gegaan

DilbeekNa een succesvolle avondmarkt in Schepdaal -dat doorging op 6 mei- is het vanavond, op vrijdag 27 mei de beurt aan Sint-Martens-Bodegem. 

 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. “De lawaaiterreur moet nú gedaan zijn”: Gemeentebestuur slaat noodkreet door colonnes landende vliegtuigen
  PREMIUM
  Dilbeek

  “De lawaaiter­reur moet nú gedaan zijn”: Gemeentebe­stuur slaat noodkreet door colonnes landende vliegtui­gen

  “Dit is niet langer houdbaar”, zo klinkt een bijna smekende burgemeester Willy Segers (N-VA) wanneer hij de vliegtuigproblematiek in Dilbeek aankaart. Al tientallen jaren probeert men -tevergeefs- een oplossing aan de bieden aan de zware geluidsoverlast. Verschillende pogingen met duidelijk afgeleide eisen krijgen maar geen gehoor bij de federale overheid. Maar genoeg is genoeg, vindt Segers.