Remco Evenepoel rijdt momenteel de Tirreno-Adriatico in Italië.
Volledig scherm
Remco Evenepoel rijdt momenteel de Tirreno-Adriatico in Italië. © Photo News

Remco Evenepoel voor politierechter nadat hij richting kinesist scheurt: “Bij mijn weten ligt er nog steeds geen snelweg in Schepdaal”

SchepdaalWielrenner Remco Evenepoel (22) moest zich vandaag in de politierechtbank verantwoorden nadat hij met zijn wagen met 125 kilometer per uur op de Ninoofsesteenweg in Schepdaal betrapt werd. Hij haastte zich richting kinesist Lieven Maesschalck tijdens zijn revalidatie na de zware val in de Ronde van Lombardije. Door sponsorverplichtingen was hij te laat vertrokken. “Er vallen hier vandaag weinig prijzen te winnen”, erkende zijn advocaat.

  1. Vanaf 2024 zal je kunnen fietsen op het ‘Ringfietspad’ tussen Dilbeek en Zellik: “Van het landschap genieten zonder zicht op verkeer”
    PREMIUM
    Dilbeek

    Vanaf 2024 zal je kunnen fietsen op het ‘Ringfiets­pad’ tussen Dilbeek en Zellik: “Van het landschap genieten zonder zicht op verkeer”

    Wie zich vaker op de fiets bevindt op weg naar Brussel zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: veilig is het niet altijd. Om het traject tussen Dilbeek en Zellik aangenamer, vlotter én veiliger te maken, werkt De Werkvennootschap aan een gloednieuwe Ringfietspad. De concrete plannen worden nog volop uitgewerkt zodat de werken tegen 2024 zouden kunnen aanvangen. Eén ding staat nu al vast: het fietspad zal parallel met de Ring lopen.