Het monument werd woensdagavond onthuld in het bijzijn van Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het monument werd woensdagavond onthuld in het bijzijn van Remco Evenepoel. © Massi

Remco Evenepoel krijgt eigen ‘PalmaRemco’-monument in thuisdorp Schepdaal

DilbeekWielrenner Remco Evenepoel (20), het toptalent van Deceuninck-Quick.Step, heeft een eigen monument gekregen in zijn thuisgemeente Schepdaal (Dilbeek). Het monument ‘PalmaRemco’ werd afgelopen woensdag onthuld aan zijn supporterscafé In de Rustberg. “Een lichtgevende, vaste constructie waar wielertoeristen ook hun fiets in kunnen stallen”, vertelt kunstenaar Massi, één van de makers van het monument. Hoe dat kunstwerk precies tot stand werd gebracht, dat kan je hier lezen. Het kunstwerk werd gemaakt in een samenwerking tussen Massi, Dataprint en lasser David Adams.

 1. Supporters Remco Evenepoel bleven hun wielerheld steunen na doodsmak in Ronde van Lombardije: “Pannenkoeken en balletjes in tomatensaus brachten hem weer op de been”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Supporters Remco Evenepoel bleven hun wielerheld steunen na doodsmak in Ronde van Lombardije: “Pannenkoe­ken en balletjes in tomaten­saus brachten hem weer op de been”

  Het werd bijzonder stil in supportercafé In De Rustberg in Schepdaal op 15 augustus. Samen met heel Vlaanderen zagen de supporters van Remco Evenepoel hun wielerheld - die slechts enkele meters verderop in de straat woont - metersdiep in een ravijn storten tijdens de Ronde van Lombardije. “Met tranen in de ogen moesten wij aanzien hoe Remco afgevoerd werd naar het ziekenhuis, onwetend of hij het zou overleven”, klinkt het maanden na het zware ongeval. In december blikken we in Vlaams-Brabant in 20 verhalen terug op 2020.
 2. ‘Prestatie van het jaar’ voor Parkinsonpatiënt Ivo de Bisschop (65)
  PREMIUM
  Dilbeek

  ‘Prestatie van het jaar’ voor Parkinson­pa­tiënt Ivo de Bisschop (65)

  De wandeling van Ivo de Bisschop (65), de Dilbekenaar die voor Stop Parkinson Walk de Belgische grens afwandelde, is door het Eén programma ‘Vrede op Aarde’ uitgeroepen tot de prestatie van het jaar. Ivo wandelde van 23 augustus en 10 oktober rond de grens van België waarbij in totaal maar liefst 1.500 kilometer werd afgelegd. Met zijn initiatief werd er zo’n 600.000 euro ingezameld om het onderzoek naar Parkinson te ondersteunen.
 3. Afvalproblematiek Gasthuisstraat raakt niet opgelost, gemeente is het beu: “Wij ruimen het ook niet meer op, Providentia moet voortouw nemen”
  Asse

  Afvalpro­ble­ma­tiek Gasthuis­straat raakt niet opgelost, gemeente is het beu: “Wij ruimen het ook niet meer op, Providen­tia moet voortouw nemen”

  Intussen werd alles opgeruimd, maar de toegang tot de parking onder de sociale appartementen in de Gasthuisstraat werd tijdens de afgelopen dagen opnieuw omgetoverd tot een stort. Tig zakken vol allerhande vuil tot een matras toe lagen er opgestapeld. De gemeente is het beu. “Er komt geen constructieve oplossing van Providentia”, luidt het. “Wij ruimen het in ieder geval niet meer op.”
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders