Links een beeld kort na de drieste overval op de geldtransporten op de oprit van de Brusselse Ring. Rechts slachtoffer Melissa Mairesse toen ze tien jaar was.
Volledig scherm
PREMIUM
Links een beeld kort na de drieste overval op de geldtransporten op de oprit van de Brusselse Ring. Rechts slachtoffer Melissa Mairesse toen ze tien jaar was. © RV

Raid op z'n Hollywoods: gangsters overvallen twee geldtransporten in volle avondspits, kogelregen verlamde onschuldige Melissa (10) voor het leven

DilbeekOp een koude winteravond in 1995 is de oprit van de Brusselse Ring in Dilbeek het decor van een waar oorlogstafereel. Zwaarbewapende gangsters openen in volle avondspits het vuur op twee geldtransporten. De kogelregen raakt de tienjarige Melissa die in de wagen van haar mama zit. Ze zal voor het leven verlamd zijn. “Die dinsdagavond in Dilbeek heeft Melissa’s leven verwoest”, vertelt moeder Ghislaine later. Het commando was goed voorbereid en ontzag niemand bij de drieste aanval. Verschillende verdachten worden opgepakt maar tot een proces komt het nooit. Lees meer over de strafste misdaadverhalen van de voorbije 50 jaar in dit dossier.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered