Ark van Pollare
Volledig scherm
Ark van Pollare © Mozkito

Provincie Vlaams-Brabant investeert in Ark Van Pollare en Fieke’s Poezenhuisje

Lennik/DilbeekDe provincie Vlaams-Brabant investeert in totaal 100.000 euro in 23 erkende dierenasielen en vogelopvangcentra. Ook De Ark van Pollare uit Lennik en  Fieke’s Poezenhuisje uit Itterbeek (Dilbeek) ontvangen hier een deel van.

 1. RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwijfeld iets op onze kaart”
  PREMIUM
  Halle

  RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwij­feld iets op onze kaart”

  Julien (32) en Olivia Guerin (25) maken hun droom waar en openen in Halle N’Joy Bagels. Kwaliteit staat boven alles en dus maken broer en zus zowat alle gerechten in huis. Julien bedenkt bijzondere combinaties voor de bagels en Olivia spitst zich toe op de desserts en zoetigheden. Het duo hoopt in hun zaak jong en oud te verleiden op de Brusselsesteenweg.
 2. 510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij campagne ‘Op 5 minuten proper’
  Dilbeek

  510 kilometer straten zwerfvuil­vrij gemaakt dankzij campagne ‘Op 5 minuten proper’

  Halle, Beersel, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben dit jaar voor de 7e keer een grote zwerfvuilactie georganiseerd. Met deze actie wilden ze op 5 minuten de in totaal 1.526,35 km aan wegen proper krijgen. Uiteindelijk werd op een maand tijd 510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij de hulp van meer dan 2.250 vrijwilligers. “Maar deze actie moet ook buiten deze periode verder gezet worden”, klinkt het bij de gemeenten.
 3. Altijd eens een rondleiding willen volgen op een begraafplaats? In Dilbeek kan het binnenkort
  Dilbeek

  Altijd eens een rondlei­ding willen volgen op een begraaf­plaats? In Dilbeek kan het binnenkort

  Wie op zondag 29 mei niets te doen heeft, kan een rondleiding volgen op de begraafplaats van Dilbeek. Ja, je leest het goed, en je krijgt er zelfs een kaart bij. De rondleidingen gebeuren naar aanleiding van de week van de begraafplaatsen. Het klinkt misschien luguber, maar in Dilbeek blijkt dat die bepaalde begraafplaats van bovenlokaal belang is en nog meer zou kunnen zijn. Althans dat blijkt toch uit een studie van ZENDER, de intergemeentelijke samenwerking voor cultuur en erfgoed.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.