Meer dan 10.000 festivalgangers zakken elk jaar af naar het Vijverfestival.
Volledig scherm
Meer dan 10.000 festivalgangers zakken elk jaar af naar het Vijverfestival. © Mozkito

Primeur voor Vijverfestival: organisatoren lanceren derde podium voor lokaal talent

DilbeekOp 8 en 9 juli breekt er na twee jaar afgelasting eindelijk opnieuw een feestje los in het park van Dilbeek. Met muziek, 3 podia, een wereldmarkt met food trucks én een kinder- en tienerdorp kan het zomerweekend alvast niet meer stuk. Jaarlijks mag het Vijverfestival bijna 10.000 bezoekers verwelkomen. De organisatoren maken zich dit jaar al op voor de zeventiende editie.

 1. “De lawaaiterreur moet nú gedaan zijn”: Gemeentebestuur slaat noodkreet door colonnes landende vliegtuigen
  PREMIUM
  Dilbeek

  “De lawaaiter­reur moet nú gedaan zijn”: Gemeentebe­stuur slaat noodkreet door colonnes landende vliegtui­gen

  “Dit is niet langer houdbaar”, zo klinkt een bijna smekende burgemeester Willy Segers (N-VA) wanneer hij de vliegtuigproblematiek in Dilbeek aankaart. Al tientallen jaren probeert men -tevergeefs- een oplossing aan de bieden aan de zware geluidsoverlast. Verschillende pogingen met duidelijk afgeleide eisen krijgen maar geen gehoor bij de federale overheid. Maar genoeg is genoeg, vindt Segers.
 2. Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajotten­land eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.