Peloton Parkinson rondt kaap van 90.000 euro af na toch rond België met Ivo De Bisschop in de rode trui.
Volledig scherm
Peloton Parkinson rondt kaap van 90.000 euro af na toch rond België met Ivo De Bisschop in de rode trui. © Stop Parkinson

Peloton Parkinson rondt kaap van 90.000 euro af na toch rond België: “Heel wat kippenvelmomenten meegemaakt”

Dilbeek/BrusselStop Parkinson -de vzw die sinds 2020 al 1 miljoen euro inzamelde- trok op 10 dagen tijd met de fiets rond België om aandacht te vragen voor de ziekte. Met 40.000 Belgen die lijden aan parkinson en geen medische doorbraak in zicht is dat noodzakelijk. Met de actie zamelde Peloton Parkinson nu ook nog eens 90.000 euro in om het onderzoek naar de ziekte van Parkinson te ondersteunen. “We hebben een doorbraak in het onderzoek nodig”, klinkt het bij Ivo de Bisschop.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Dilbeek moet besparen om gemeente financieel gezond te houden: “Personeel moet niet vrezen voor hun job en inwoners niet voor hun belastingen”
  Dilbeek

  Dilbeek moet besparen om gemeente financieel gezond te houden: “Personeel moet niet vrezen voor hun job en inwoners niet voor hun belastin­gen”

  Net zoals alle bedrijven en verenigingen wordt ook gemeente Dilbeek geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten alsook opeenvolgende loonindexeringen. Dit dwong het bestuur een aantal scherpe keuzes te maken om Dilbeek financieel gezond te houden. Zo stelt de gemeente de ambitie om ruim een miljoen euro te besparen in de dagelijkse werking van de gemeentediensten.