Enkele vrouwen uit de Reinaertwijk hebben meer dan 75 lappen bijgebracht.
Volledig scherm
Enkele vrouwen uit de Reinaertwijk hebben meer dan 75 lappen bijgebracht. © Amber Gys

Oxfam Wereldwinkel knoopt straks 180 meter lange zelfgebreide sjaal rond gemeentehuis: “Breimarathon was explosie van ontwapenend enthousiasme”

DilbeekIn februari startte de Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek een ludieke actie om hun 40-jarige bestaan te vieren. Ze wilden zoveel mogelijk mensen aan het breien krijgen, en stelden als doel om tegen oktober een 120 meter lange, groene sjaal te breien om er dan een Dilbeeks gebouw mee te omarmen. Op slechts vier maanden tijd werd een sjaal van liefst 180 meter afgewerkt, nog veel langer dan werd gehoopt. Op 10 oktober wordt de sjaal rond het gemeentehuis geknoopt.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Proces moet uitwijzen of vrouw (31) pasgeboren baby vermoordde: “Thuis in haar eentje bevallen”

  Proces moet uitwijzen of vrouw (31) pasgeboren baby vermoordde: “Thuis in haar eentje bevallen”

  Bracht de 31-jarige vrouw haar baby uit Liedekerke om het leven of ging het om een natuurlijk overlijden? Daar moet het proces dat vandaag werd ingeleid voor de Brusselse correctionele rechtbank, een antwoord op bieden. De jonge moeder werd in verdenking gesteld van moord nadat de politiediensten het levenloze lichaam van haar pasgeboren baby ontdekten in een woning. De zaak wordt op 15 september gepleit.
  Liedekerke