De Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek
Volledig scherm
De Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek © Amber Gys

Oxfam Wereldwinkel Dilbeek organiseert Fair Festival

DilbeekOxfam Wereldwinkel Dilbeek bestaat 40 jaar en Oxfam Wereldwinkels België zelfs 50 jaar. Dat wordt gevierd op zondag 10 oktober met Fair Festival, een organisatie van het Team Vrije Tijd van de Gemeente Dilbeek en heel wat vrijwilligers van de Wereldwinkel. Dit alles binnen het kader van de week van de Fair Trade die doorgaat van 6 tot 16 oktober.

  1. In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
    PREMIUM
    Brussel

    In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”

    Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.”