De Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek
Volledig scherm
De Oxfam Wereldwinkel in Dilbeek © Amber Gys

Oxfam Wereldwinkel Dilbeek organiseert Fair Festival

DilbeekOxfam Wereldwinkel Dilbeek bestaat 40 jaar en Oxfam Wereldwinkels België zelfs 50 jaar. Dat wordt gevierd op zondag 10 oktober met Fair Festival, een organisatie van het Team Vrije Tijd van de Gemeente Dilbeek en heel wat vrijwilligers van de Wereldwinkel. Dit alles binnen het kader van de week van de Fair Trade die doorgaat van 6 tot 16 oktober.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Noëmie legde samen met haar klasgenootjes van De Springplank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee
  PREMIUM
  Asse

  Noëmie legde samen met haar klasgenoot­jes van De Spring­plank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee

  De kindjes uit het derde kleuterklasje van gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem hebben in primeur de Koalatest afgelegd. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Bedoeling is om te kijken hoe ver kleuters staan in hun taalontwikkeling voor ze naar de lagere school trekken. Zo kan al dan niet individuele begeleiding op maat uitgewerkt worden. Wij volgden de test van Noëmie mee om te ervaren hoe dat in z’n werk gaat.