Het nieuwe verkeersbord moet er komen aan bepaalde overwegen waar bestuurders na de overweg regelmatig in de file staan.
Volledig scherm
Het nieuwe verkeersbord moet er komen aan bepaalde overwegen waar bestuurders na de overweg regelmatig in de file staan. © Joke Couvreur

Overweg in Groot-Bijgaarden krijgt nieuw verkeersbord dat bestuurders moet sensibiliseren de sporen altijd vrij te houden

De spooroverweg aan het station van Groot-Bijgaarden zal uitgerust worden met een nieuw verkeersbord om bestuurders te waarschuwen voor het blokkeren van de sporen. Het gaat om een proefproject aan negen Vlaamse spooroverwegen.

0 reacties

 1. Van Bouchout over Saffelberg tot Gaasbeek: Deze 7 fietsroutes brengen je langs de mooiste kastelen van Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Bouchout over Saffelberg tot Gaasbeek: Deze 7 fietsrou­tes brengen je langs de mooiste kastelen van Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Voor de mooiste kastelen moet je niet per se naar Frankrijk. Ook in Vlaanderen werden in het verleden heel wat ridderlijke bouwwerken opgetrokken. En nu het weer wat zonniger wordt, kan je er met de fiets opuit trekken. Onze redactie stippelde een aantal fietsroutes uit langs de kastelen van Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van het stulpje van Rubens in Elewijt tot het kasteel de Ribaucourt in Steenokkerzeel: op ontdekkingstocht langs onze eigen ‘châteaux’.
 2. Ook ‘tweede editie’ Rock Ternat pakt uit met daverende affiche: “Geschifte ambiance”
  Ternat

  Ook ‘tweede editie’ Rock Ternat pakt uit met daverende affiche: “Geschifte ambiance”

  De organisatie van Rock Ternat pakt vier maanden voor de ‘tweede editie’ van het festival onmiddelijk uit met een volledige affiche én een nieuwe huisstijl. Met klinkende namen als De Kreuners, Flip Kowlier, Gestapo Knallmuzik, The Clement Peerens Explosition, Zornik en Tourist LeMC is er dit jaar opnieuw voor elk wat wils. “De groepen blijven Belgisch en de bezoekers blijven allemaal vip”, zegt voorzitter Lotte Van Gestel. “Het zal aan ons zijn om te bevestigen.”
 1. Na 15.000 leerlingen trekt Freddy (78) een streep onder zijn populaire verkeerslessen: “Die man die me rond de hals vloog omdat ik hem geholpen had... Dat vergeet ik nooit”
  PREMIUM
  Roosdaal

  Na 15.000 leerlingen trekt Freddy (78) een streep onder zijn populaire verkeers­les­sen: “Die man die me rond de hals vloog omdat ik hem geholpen had... Dat vergeet ik nooit”

  Dat de verkeerswet voor ex-commissaris Freddy Sonneville amper geheimen heeft, daar hoeft niemand echt van op te kijken. Maar dat dankzij hem duizenden jongeren leerden dat rechts standaard voorrang heeft, is wél een prestatie om met trots op terug te blikken. Toch komt er nu een einde aan de reeks gratis rijlessen voor stampvolle klassen die in 1977 begon. “Ik krijg nog dagelijks berichtjes van geïnteresseerden, maar ik moet hen wel teleurstellen. Mijn gezondheid is niet meer wat ze geweest is.”
 2. Insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant lanceert project PajottenMotten: “We zetten de nachtvlinder in de schijnwerpers”
  Pajottenland

  Insecten­werk­groep Zuid­west-Bra­bant lanceert project Pajotten­Mot­ten: “We zetten de nachtvlin­der in de schijnwer­pers”

  Op zaterdagnacht 14 mei zet de insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant een netwerk van lichtvallen op in het Pajottenland. Op die manier wil de werkgroep onze verborgen insectenwereld in het daglicht zetten. En dat mag je best letterlijk nemen, want op zondagochtend 15 mei kan iedereen de - vaak spectaculaire - vangst gaan bekijken in verschillende natuurgebieden in onze regio.