Burgemeester Willy Segers
Volledig scherm
Burgemeester Willy Segers © Mozkito

Overweegt Dilbeek na Zaventem en Vilvoorde ook om coronapas in te voeren?

DilbeekNa Vilvoorde overweegt ook Zaventem om een coronapas in te voeren naar het model van Brussel. In Dilbeek vreest men niet meteen dat niet-gevaccineerde Brusselaars de lokale horeca zullen overspoelen. “We volgen de situatie van dag tot dag op met de politie en nemen extra maatregelen indien mogelijk”, zegt burgemeester Willy Segers (N-VA).

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”
  PREMIUM
  Halle

  Knaldrang, liefdesver­driet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeer­de bestuur­ders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

  Rechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.
 3. Zoekactie met vrijwilligers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”
  Ternat

  Zoekactie met vrijwilli­gers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”

  Een tiental vrijwilligers heeft maandagochtend gezocht naar Rio, de groenvleugel ara die al sinds 1 oktober vermist is. Lang was het stil rond de vogel, maar eind vorige week doken plots toch twee spotmeldingen op. “We denken nu dat hij is vrijgelaten in het industriepark en werd opgeschrikt door tumult tijdens de jaarmarkt”, klinkt het. “Daardoor is hij uitgeweken richting de Brusselstraat.” De zoekactie leverde niets op.