Het gemeentepark met kasteel de Viron en bijgebouwen staan op de lijst van erfgoed.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentepark met kasteel de Viron en bijgebouwen staan op de lijst van erfgoed. © Mozkito

Op huizenjacht in… Dilbeek: “Ondanks alle grote villawijken toch écht een gemeente omringd door groen”

DilbeekOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Dilbeek, de grootste gemeente van het Pajottenland. Maar om in dit stuk van de Vlaamse Rand te kunnen wonen, moet je aardig wat spaarcenten neertellen.

 1. Alles wat je moet weten over de grote prikcampagne in de twee vaccinatiecentra in Eerstelijnszone Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland

  Alles wat je moet weten over de grote prikcampag­ne in de twee vaccinatie­cen­tra in Eerste­lijns­zo­ne Pajotten­land

  Meer dan 107.000 inwoners van het Pajottenland zullen de komende maanden hun coronaprik krijgen in twee vaccinatiecentra, dat werd donderdagavond beslist. Er kunnen tot 700 mensen per dag gevaccineerd worden in de centra van Dilbeek en Gooik. Al zal het vooral afhangen van de leveringen hoe snel de vaccinaties kunnen gebeuren. Burgemeester Willy Segers (Dilbeek) en Michel Doomst (Gooik) vertellen hoe die vaccinatie precies in z’n werk zal gaan.
 2. Dilbeek last bouwpauze in voor appartementen tot eind 2021: “We zetten tijdelijk een stop op kwantiteit en maken werk van kwaliteit”

  Dilbeek last bouwpauze in voor appartemen­ten tot eind 2021: “We zetten tijdelijk een stop op kwantiteit en maken werk van kwaliteit”

  Op de gemeenteraad van 23 juni werd beslist een bouwpauze in te lassen voor meergezinswoningen in Dilbeek tot eind 2021. “Dat moet ons de kans geven een bouwkompas op te stellen dat zorgt voor duidelijke richtlijnen wat waar nog gebouwd kan en mag worden in de toekomst”, verduidelijkt het gemeentebestuur. Eerder dit jaar lastte Sint-Pieters-Leeuw al een bouwstop in tot minstens 2025.
 1. Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik
  Play

  Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik

 2. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"