Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Marc Baert

Ook op verzet 1 jaar cel voor afranseling in pitabar

DilbeekEen man die betrokken was bij de afranseling van de uitbater van een pitazaak is veroordeeld tot één jaar cel. Samen met zijn broer kreeg hij eerder bij verstek een jaar cel. Op verzet zag de rechter geen redenen om hem een lagere straf toe te kennen. 

 1. Opnieuw hevige brand op leegstaande Stillemans-site, Fluvius redt kraker met ladder uit gebouw
  Zellik

  Opnieuw hevige brand op leegstaan­de Stillemans-si­te, Fluvius redt kraker met ladder uit gebouw

  Opnieuw heeft er een hevige brand gewoed op de gekraakte en leegstaande Stillemans-site in Zellik. Deze keer ontstond er brand in het gebouw in de Jan Tieboutstraat waarin vroeger kantoren gevestigd waren. Volgens buurtbewoners wonen er verschillende mensen in dat gebouw. Niemand raakte gewond. Werknemers van Fluvius die op de site aan het werk waren snelden ter plaatse en haalden met hun ladder een vrouw uit het gebouw. De oorzaak van de brand is onbekend.
 2. Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsite, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddellijk handelen”
  Asse

  Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsi­te, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddel­lijk handelen”

  Oppositiepartij Anders maakt zich zorgen om een eventuele PFOS-vervuiling in Asse. “We zijn bezorgd over een eventuele vervuiling aan de voormalige brandweerkazerne aan de Hopmarkt”, zegt raadslid Danny Van Hemelrijck (Anders). Milieuschepen Peter Verbiest (N-VA) zegt dat er gewacht wordt op instructies van hogerhand en roept tegelijk op tot kalmte.