Burgemeester Willy Segers van Dilbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Willy Segers van Dilbeek. © Mozkito

Nu de versoepelingen eraan komen, maar niet voor Brussel: vreest Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) voor toestroom?

DilbeekHet ziet ernaar uit dat we binnenkort opnieuw met een onbeperkt aantal mensen en zonder sluitingsuur in onze favoriete horecazaak kunnen vertoeven. Maar, die versoepeling zou voor Brussel nog niet ingevoerd worden. De vaccinatiegraad ligt er namelijk stevig onder het Vlaams én Waals gemiddelde. Randgemeenten als Vilvoorde, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek dreigen zo de dupe te worden van een eventuele toestroom aan Brusselaars. Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) heeft alvast een duidelijk plan klaarliggen.

 1. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.
 2. Remco Evenepoel krijgt eigen fietsroute door het Pajottenland: “Geweldig dat dit stukje van mijn wereld naar de brede regio komt”
  Dilbeek

  Remco Evenepoel krijgt eigen fietsroute door het Pajotten­land: “Geweldig dat dit stukje van mijn wereld naar de brede regio komt”

  Remco Evenepoel is een hype aan het worden in de streek en daar wordt continu op ingespeeld. In december vorig jaar kreeg hij nog een eigen ‘PalmaRemco’-monument in thuisdorp Schepdaal (Dilbeek) en nu komt daar ook nog eens een eigen fietsroute bij. Fietsliefhebbers kunnen namelijk via de gloednieuwe bewegwijzerde ‘R.EV 1703 Cycling Route’ de favoriete trainingswegen van Remco himself ontdekken in het Pajottenland.
 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.