De Oudstrijdersstraat in Schepdaal krijgt een nieuwe naam.
Volledig scherm
De Oudstrijdersstraat in Schepdaal krijgt een nieuwe naam. © Amber Gys

Nieuwe straatnaam voor de Oudstrijdersstraat in Schepdaal, bewoners mochten zelf hun voorkeur laten weten

DilbeekDe Oudstrijdersstraat in Schepdaal en de Oudsstrijdersstraat in Dilbeek zijn twee straten in Groot Dilbeek met dezelfde naam, maar met een andere postcode. Het kan al eens voor verwarring zorgen voor de post, bezoekers én voor de hulpdiensten. Dat wil de gemeente in de toekomst vermijden door ze binnenkort een andere naam te geven. Voor de allereerste wijziging - voor de Oudsstrijdersstraat in Schepdaal - werd dinsdag alvast unaniem een principiële beslissing goedgekeurd op de gemeenteraad.

 1. RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwaliteit aan zeer lage prijzen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwali­teit aan zeer lage prijzen”

  Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken voor De Volle Steenwegh, het iconische pand langs de Steenweg in Asse met een tram die uit één van de muren lijkt te komen. Behnan Moradi (42) is er de nieuwe uitbater en chef-kok van Resto & Bar Lord. Hij was uitbater van een restaurant in Londen, maar keerde dus terug naar België. “Het eten dat ik aanbied moet 5-sterrenkwaliteit zijn”, zegt hij. “Alle ingrediënten en producten worden daarom zeer nauwkeurig uitgekozen.”
  Asse
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Van ‘The Masked Dancer’ tot een puzzelwedstrijd: met deze 7 tips haal jij alles uit de paasvakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM

  Van ‘The Masked Dancer’ tot een puzzelwed­strijd: met deze 7 tips haal jij alles uit de paasvakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De paasvakantie staat weer voor de deur. Heb je nog geen plannen? Of het zonnetje nu schijnt, of de regen met bakken uit de hemel valt, in Brussel, de Rand en het Pajottenland valt van alles te beleven voor het hele gezin. Van ravotten in een wonderland tot leren golfen met je kroost: met deze activiteiten verveel je je geen seconde.
  Brussel
 2. Opnieuw leven op iconische Bosberg na sluiting El Faro: Daan (41) en Veerle (44) openen gloednieuwe horecazaak
  PREMIUM

  Opnieuw leven op iconische Bosberg na sluiting El Faro: Daan (41) en Veerle (44) openen gloednieu­we horecazaak

  Nu zondag vindt de Ronde van Vlaanderen plaats. De iconische Bosberg in Galmaarden was jarenlang één van de spannendste beklimmingen tijdens dit jaarlijks wielerhoogtepunt. Café El Faro was zo dan ook de place to be tijdens de Ronde en andere wielerklassiekers, maar in 2020 besloten de uitbaters ermee te stoppen. Twee jaar lang stond het gebouw te koop. Maar dankzij Daan en Veerle wordt er nu nieuw leven in geblazen met hun ‘Woodcafé’.
  Galmaarden