Philippe Vandenberghe en Oona Asselman.
Volledig scherm
Philippe Vandenberghe en Oona Asselman. © Tom Vierendeels

Natuur en Bos zet Schotse hooglanders in om op spoorwegberm te grazen in Dilbeek

DilbeekNatuur en Bos zet vanaf maandag 7 juni verschillende Schotse hooglanders in om de spoorwegberm in Dilbeek te begrazen. De kans is dus groot je dat deze meest exclusieve en fotogenieke koeien van de streek binnenkort wel eens tegenkomt. De grazers zullen tot in het najaar proberen vermijden dat de bermen langs de spoorweg dichtgroeien. Bijkomend voordeel: deze actie komt de biodiversiteit ten goede. 

 1. 5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperenberg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen
  PREMIUM
  Dilbeek

  5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperen­berg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen

  In augustus zal de grote gemeentelijke sporthal op de Keperenbergsite in Itterbeek (Dilbeek) onder de sloophamer verdwijnen. Het was al in 2016 dat het gebouw werd afgesloten door het toenmalige gemeentebestuur omdat het zich in slechte staat bevond. In de plaats moet een nieuw sportcomplex komen. De eerste stappen uit het masterplan raakten in 2017 al bekend, maar werden intussen grondig aangepast. Waarom het proces 5 jaar heeft geduurd? “Om overlappingen te vermijden met de plannen van woonzorgcentrum Breugheldal zaal, maakten we samen werk van het vernieuwde masterplan”, klinkt het.
 2. Opnieuw hevige brand op leegstaande Stillemans-site, Fluvius redt kraker met ladder uit gebouw
  Zellik

  Opnieuw hevige brand op leegstaan­de Stillemans-si­te, Fluvius redt kraker met ladder uit gebouw

  Opnieuw heeft er een hevige brand gewoed op de gekraakte en leegstaande Stillemans-site in Zellik. Deze keer ontstond er brand in het gebouw in de Jan Tieboutstraat waarin vroeger kantoren gevestigd waren. Volgens buurtbewoners wonen er verschillende mensen in dat gebouw. Niemand raakte gewond. Werknemers van Fluvius die op de site aan het werk waren snelden ter plaatse en haalden met hun ladder een vrouw uit het gebouw. De oorzaak van de brand is onbekend.