Hydraulisch werkmateriaal wordt voornamelijk gebruikt voor het bevrijden van verkeersslachtoffers. Mogelijk willen de dieven er inbraken mee plegen.
Volledig scherm
Hydraulisch werkmateriaal wordt voornamelijk gebruikt voor het bevrijden van verkeersslachtoffers. Mogelijk willen de dieven er inbraken mee plegen. © Mozkito

Materiaal waarmee slachtoffers die gekneld zitten
in voertuig worden bevrijd, gestolen uit Dilbeekse brandweerpost: “Onverantwoordelijk!”

Inbrekers gingen dinsdagnacht aan de haal met hydraulisch bevrijdingsmateriaal uit een hulpvoertuig van de brandweerzone Vlaams-Brabant West . Dat wordt onder meer gebruikt om slachtoffers uit een wagen te bevrijden na een ongeval. De diefstal werd gelukkig tijdig vastgesteld en dus niet bij een dringende interventie. 

2 reacties

 • Frans Van Mechelen

  2 jaar geleden
  Verschiet er niet van als je moest weten voor hoeveel duizenden euro's aan materiaal in elke brandweerwagen zit en in geen enkele kazerne zijn de wagens op slot zelfs de sleutels zitten dikwijls nog in het contact.
 • Martin Amelynck

  2 jaar geleden
  Alsof die mannen een greintje verantwoordelijkheid hebben... Het beleid tegenover misdaad dat is pas onverantwoord.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?