(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © photo_news

Man rijdt in op douane, filmt dit en wordt veroordeeld op basis van zijn eigen filmpjes

Groot-BijgaardenEen man die zich had verzet tegen een controle door de douane is veroordeeld tot 6 maanden cel. De man was met zijn wagen op één van de douaniers ingereden, die nog net opzij was kunnen springen. Als bewijs voor zijn daden bracht het parket filmpjes aan uit de smartphone van de man zelf. Die had zijn hele optreden gefilmd, de net vermeden aanrijding incluis.

 1. Werf op Brusselsesteenweg schuift vanaf 16 augustus verder op richting Asse
  Asse

  Werf op Brusselse­steen­weg schuift vanaf 16 augustus verder op richting Asse

  Wegen en Verkeer werkt sinds vorige zomer op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. In verschillende fases wordt de gewestweg tussen Vaal en Langestraat helemaal heringericht. Vanaf maandag 16 augustus, na het bouwverlof van de aannemer, schuift de werf verder op richting het centrum van Asse en start fase 3 tussen de Benedenstraat en Stevensveld. De verkeerssituatie blijft grotendeels dezelfde: enkel verkeer richting Brussel/Zellik kan tijdens de werken gebruikmaken van de Brusselsesteenweg. Voor het lokaal verkeer richting Asse en voor fietsers schuiven de omleidingen mee op.
 2. Asse stapt in Statiegeldalliantie, “plat populisme” volgens Anders
  Asse
  1

  Asse stapt in Statiegeld­al­li­an­tie, “plat populisme” volgens Anders

  De gemeente Asse stapt mee in de Statiegeldalliantie na een voorzet van Jong CD&V. Volgens de CD&V-jongeren wordt zo via een symbolische daad een statement gemaakt richting Vlaamse overheid. “We zeggen nu met de hele gemeente dat het hoog tijd is dat Vlaanderen statiegeld invoert”, klinkt het bij Nand Maes. “Dit zal het zwerfvuilprobleem al voor een groot deel kunnen oplossen.” Nonsens volgens oppositieraadslid Yoeri Vastersavendts (Anders): “Een plat populistisch initiatief dat contraproductief werkt”.