Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Man door het lint tegen zus: “Dominante broer die zich als tiran gedraagt”

DilbeekEen twintiger uit Dilbeek is veroordeeld tot 15 maanden cel met probatie-uitstel voor slagen en verwondingen aan zijn zus. “Ik had het gevoel dat ze dingen achterhield voor mij”, klonk het.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemeester? En waar kan je terecht voor een identiteitskaart?
  PREMIUM

  Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemees­ter? En waar kan je terecht voor een identi­teits­kaart?

  Symbolisch op het geografisch middelpunt van Gooik, Herne en Galmaarden werd in het Hof ter Spieringen de intentie tot fusie tussen de drie gemeenten bekendgemaakt. Een noodzaak, volgens de drie besturen. Bever, Lennik en Pepingen stappen niet in de fusie. Waarom niet? En wie zal burgemeester worden van de nieuwe fusiegemeente? En waarom is de fusie noodzakelijk? Na een gesprek met de betrokken burgemeesters geven we hieronder de huidige stand van zaken.
  Gooik
 3. Vakbonden blokkeren opnieuw Delhaize-depots in Zellik tegen winkelfranchise: “Depot-arbeiders kunnen volgende slachtoffers zijn”

  Vakbonden blokkeren opnieuw Delhaize-de­pots in Zellik tegen winkelfran­chi­se: “De­pot-arbeiders kunnen volgende slachtof­fers zijn”

  Vrijdagavond was er opnieuw een blokkade van de Delhaize-depots in Zellik, nadat een eerdere blokkade deze ochtend werd opgeheven. De arbeiders van de depots kregen daarbij de steun van de werknemers van de winkels van Delhaize. Doel van de blokkade, die zeker tot zaterdag zal duren, is voorkomen dat de winkels op zaterdag (de belangrijkste dag van de week voor de warenhuizen) bevoorraad worden.
  Zellik
 1. Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaertvlaming’ absoluut niet missen
  PREMIUM

  Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaert­vla­ming’ absoluut niet missen

  Ooit was het een commercieel knooppunt in de stad, met een aanlegplaats voor boten waar nu de Vismarkt ligt. De straat-en pleinnamen weerspiegelen nog steeds welke producten er toen verhandeld werden. Vandaag is de Dansaertwijk vooral bekend om de modeboetieks en de vele andere originele en innovatieve zaakjes, en heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Over hen werd zelfs een reeks gedraaid, te zien op Streamz. Voor die gelegenheid zetten wij enkele leuke adresjes op een rijtje.
  Brussel