Lydia Dauw aan de ingang van café Sint-Anna.
Volledig scherm
PREMIUM
Lydia Dauw aan de ingang van café Sint-Anna. © Amber Gys

Lydia Dauw (66), cafébazin van het iconische Sint-Anna geeft fakkel door: “Nieuwe start met de focus op mijn gezondheid”

DilbeekLydia Dauw (66), de uitbaatster van het iconisch café Sint-Anna langs de Herdebeekstraat in Itterbeek (Dilbeek), geeft na bijna 23 jaar de fakkel door. Voor Lydia is het na al die jaren achter de toog staan genoeg geweest. “Doorheen de jaren heb ik enorm veel mensen zien komen en gaan, en heel wat vrienden voor het leven gemaakt”, vertelt ze. Na de coronapandemie zal ze wel nog een groot feest geven voor al haar trouwe klanten.

 1. Grote gezinnen dreigen in putje winter op straat te belanden, CAW luidt alarmbel: “Ons hart breekt wanneer we mensen niet kunnen helpen”
  PREMIUM
  Halle/Vilvoorde

  Grote gezinnen dreigen in putje winter op straat te belanden, CAW luidt alarmbel: “Ons hart breekt wanneer we mensen niet kunnen helpen”

  Grote gezinnen dreigen deze winter op straat terecht te komen omdat er te weinig sociale woningen beschikbaar zijn. De coronacrisis maakt de zoektocht naar een dak boven het hoofd extra moeilijk en welzijnsorganisatie CAW Halle-Vilvoorde luidt nu de alarmbel. “Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig alleen maar slecht nieuws brengen”, klinkt het bij woonbegeleider Vanessa.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?