Zuster Katelijn ontving de cheque van zo’n 2.500 van Kiwanis.
Volledig scherm
Zuster Katelijn ontving de cheque van zo’n 2.500 van Kiwanis. © Amber Gys

Kiwanis Tirimont schenkt extra duwtje in de rug voor verbouwingen Don Bosco Internaat

DilbeekHet Don Bosco Internaat langs de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden start binnenkort met dringende verbouwingswerken. Maar, hiervoor was een pak geld nodig: meer dan een half miljoen euro. Om hen een extra duwtje in de rug te geven organiseerde Kiwanis Tirimont een nieuwsjaarsactie. Ze verkochten boxen voor jong en oud ten voordele van het internaat. Dankzij die steun kan er nu gestart worden met de heropbouw van een extra gezellige leefruimte.

 1. Nieuwe wandellus ‘Groen Hoefijzer’ betrekt inwoners bij de toekomst van vallei rond de Molenbeek
  Lennik

  Nieuwe wandellus ‘Groen Hoefijzer’ betrekt inwoners bij de toekomst van vallei rond de Molenbeek

  De gemeente Lennik wil inzetten op meer natuur voor alle inwoners. Met het project ‘Groen Hoefijzer’ werkt de gemeente richting een lus van toegankelijk groen in de valleien rondom Lennik. Als eerste halte gaat het om een nieuw terrein recreatief groen ter hoogte van de Slagvijver. Via een participatief project wordt opgeroepen om deze zomer de wandelschoenen aan te trekken, op pad te gaan en alle ideeën voor de inrichting van het nieuw toegankelijk groen te bezorgen.
 2. Al 28 onteigeningen voor de ring rond Asse afgerond
  Asse
  2

  Al 28 onteigenin­gen voor de ring rond Asse afgerond

  Om de ringweg rond Asse te realiseren zijn er momenteel al zeker 83 onteigeningen gepland. Hiervan zijn er al 28 gerealiseerd via een minnelijke aankoop. Dit blijk uit een vraag van parlementslid Inez De Coninck (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). In eerste instantie was er sprake van mogelijk een tweehonderdtal onteigeningen, maar het is voorlopig nog te vroeg om een zicht te hebben op het totale aantal.