Geert Ott en Nelson Rabbachin bundelen hun krachten ten voordele van het Berrefonds vzw.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Ott en Nelson Rabbachin bundelen hun krachten ten voordele van het Berrefonds vzw. © Amber Gys

Kiwanis Tirimont organiseert pianorecital voor Berrefonds vzw: “Ook zij zitten na de lopende pandemie in financieel moeilijk vaarwater”

DilbeekNaar jaarlijkse gewoonte nodigt Kiwanis Tirimont de liefhebbers en nieuwsgierigen uit voor hun Pianorecital in het auditorium van Dil’Arte in Dilbeek. Dit jaar zullen solisten Geert Ott en Nelson Rabbachin hun krachten bundelen met een fundraiser ten voordele van het Berrefonds vzw. Zeker met de nasleep van de coronapandemie zijn vele organisaties in financieel moeilijk vaarwater terecht gekomen en is elke vorm van hulp meer dan welkom. “We waren het onmiddellijk allemaal unaniem eens dat we hun onze volle steun zouden geven”, klinkt het bij Kiwanis.

 1. Zoekactie met vrijwilligers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”
  Ternat

  Zoekactie met vrijwilli­gers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”

  Een tiental vrijwilligers heeft maandagochtend gezocht naar Rio, de groenvleugel ara die al sinds 1 oktober vermist is. Lang was het stil rond de vogel, maar eind vorige week doken plots toch twee spotmeldingen op. “We denken nu dat hij is vrijgelaten in het industriepark en werd opgeschrikt door tumult tijdens de jaarmarkt”, klinkt het. “Daardoor is hij uitgeweken richting de Brusselstraat.” De zoekactie leverde niets op.
 2. Van privépiloot van de koning tot pionier in de commerciële luchtvaart: vier Leeuwenaren schreven vorige eeuw luchtvaartgeschiedenis
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Van privépi­loot van de koning tot pionier in de commer­ciële luchtvaart: vier Leeu­wenaren schreven vorige eeuw luchtvaart­ge­schie­de­nis

  De ene schopte het tot privépiloot van koning Albert I, een andere vloog met de meest geavanceerde gevechtstoestellen van het Amerikaanse leger. Vier Leeuwenaren waren in de vorige eeuw echte luchtvaarpioniers. Hun verhalen zijn nu gebundeld in een nieuw publicatie. Jan De Backer, één van de auteurs, licht alvast een tipje van de sluier op.