De Stationsstraat in Dilbeek (archiefbeeld).
Volledig scherm
De Stationsstraat in Dilbeek (archiefbeeld). © Amber Gys

Kerkstraat en Stationsstraat moeten van naam veranderen: stem mee op je favoriete alternatief

DilbeekEen aantal straten in de deelgemeenten van Dilbeek krijgen binnenkort een nieuwe naam. Ze hebben immers naamgenoten in de buurt en dat brengt verwarring met zich mee. De gemeente lanceerde onlangs een oproep om nieuwe namen te verzinnen. Nu kan je stemmen op jouw favoriete voorstel.

 1. De 9 favoriete plekjes van infectiologe Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgevende plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”
  PREMIUM
  Kortenberg

  De 9 favoriete plekjes van infectiolo­ge Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgeven­de plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”

  Haar roots liggen in Bonheiden, maar ondertussen woont infectiologe Erika Vlieghe (51) al 20 jaar in Meerbeek bij Kortenberg. Vorige week werd ze er zelfs tot ereburger benoemd voor haar inzet tijdens de coronacrisis. “Al is die erkenning eigenlijk voor een heel team”, klinkt het bescheiden. Voor ons maakte ze even de tijd om haar negen lievelingsplekjes in Vlaams-Brabant op te sommen. “Ik passeer graag in de frituur met de grootste friteuse van het land.”
 2. LEVENSVERHAAL. Emile ‘pappy’ Van Bellinghen (70) van het legendarische Salons The Lord overleden: BV’s, standing en klasse beheersten zijn leven
  PREMIUM
  Dilbeek
  1

  LEVENSVER­HAAL. Emile ‘pappy’ Van Bellinghen (70) van het legendari­sche Salons The Lord overleden: BV’s, standing en klasse beheersten zijn leven

  In het ziekenhuis is afgelopen week Emile Van Bellinghen op zeventigjarige leeftijd overleden, nadat hij al langer op de sukkel was met zijn gezondheid. 25 jaar lang ontving de man, samen met zijn echtgenoot Walter Bortel (75), de groten der aarde in The Lord in Schepdaal. Van koningin Mathilde en Demis Roussos tot Jean-Claude Van Damme en Fats Domino. “Het vuurwerkje aan een fles champagne hebben wij geïntroduceerd”, zei hij ons enkele weken terug nog.