De Brusselse rappers van Stikstof waren de headliner van de laatste Jospop afgelopen zomer. De organisatie achter het festival wil in 2020 een nieuw evenement uit de grond stampen.
Volledig scherm
De Brusselse rappers van Stikstof waren de headliner van de laatste Jospop afgelopen zomer. De organisatie achter het festival wil in 2020 een nieuw evenement uit de grond stampen. © Foto Mozkito

Jospop verdwijnt, maar organisatie wil tegen 2020 nieuw event uit grond stampen

Vzw Jospop, de organisatie achter het gelijknamige muziekfestival, wil in 2020 uitpakken met een nieuw evenement. Dat bevestigt voorzitter Dag Thielemans. De vereniging wil wel verder onder een nieuwe naam, waardoor de naam Jospop voorgoed verdwijnt.

 1. Gemeente Lennik vraagt verhoogde aandacht voor sluikstorters en zwerfvuil: “Dankzij mobiele camera konden we al 13 daders identificeren”
  PREMIUM

  Gemeente Lennik vraagt verhoogde aandacht voor sluikstor­ters en zwerfvuil: “Dankzij mobiele camera konden we al 13 daders identifice­ren”

  Tijdens de jaarlijkse Week van de handhaving wordt extra aandacht gevraagd voor sluikstorten en zwerfvuil. De gemeente Lennik laat deze week niet zomaar voorbij gaan en start met een sensibiliseringscampagne voor buurtbewoners. Ook de verschillende mobiele camera’s van de gemeente kunnen bijdragen aan een propere samenleving zonder - of toch een sterk verminderde hoeveelheid - zwerfvuil. Wenemen samen met enkele trekkers van het project een kijkje op één van de hardst getroffen straten in de gemeente.
 1. LEKKER LOKAAL. Brasserie Julie: sterrenzaak waar je gerust frietjes en mayonaise kan bijvragen
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. Brasserie Julie: sterren­zaak waar je gerust frietjes en mayonaise kan bijvragen

  Vier jaar geleden ruilde chef Thomas Locus z’n sterrenzaak Bistro Margaux in voor een gloednieuw concept: Brasserie Julie. Hij ging daarmee namen als Gert De Mangeleer, Geert van Hecke en Sergio Herman voor. Want ook zij kozen - met concepten als LESS eatery, Zet’joe en Le Pristine - recent voor een toegankelijke keuken met aandacht voor kwaliteitsproducten. Locus – geboren en getogen in Dilbeek – werd een jaar later al beloond met een Michelinster. De vraag is of Julie sindsdien kon blijven vernieuwen? Of de hype intussen roemloos liggen ging? Lees meer recensies in ons dossier.