De balen graskuil konden maar moeilijk geblust worden.
Volledig scherm
De balen graskuil konden maar moeilijk geblust worden. © Mozkito

Jongen (15) ontsnapt uit instelling en steekt 500 balen gedroogd gras in brand

Een 15-jarige jongen heeft bekend dat hij verantwoordelijk was voor de brand van vijfhonderd grote balen graskuil. De jongen, die kampt met een mentale achterstand, was ontsnapt uit een instelling. 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Dilbeek op maandag 5 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Dilbeek op maandag 5 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilbeek, op één dag 21 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 16. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 159. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Dilbeek op 366 te liggen. Omdat Dilbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Dilbeek op zondag 11 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Dilbeek op zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilbeek, op één dag 38 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 25. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 254. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Dilbeek komt dat getal nu op 585 te liggen. Dilbeek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Daling van aantal besmettingen in Dilbeek op dinsdag 6 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Dilbeek op dinsdag 6 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilbeek, op één dag 18 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 21. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 169. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Dilbeek komt dat getal nu op 389 te liggen. Dilbeek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.