Ook in het café In de Rustberg waren alle tafeltjes bezet tijdens het WK Wielrennen... Maar er kon ook nog gekaart worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in het café In de Rustberg waren alle tafeltjes bezet tijdens het WK Wielrennen... Maar er kon ook nog gekaart worden. © Bart Kerckhoven

In de Rustberg, supporterscafé van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”

SchepdaalApplaus in café In de Rustberg in Schepdaal voor de nieuwe wereldkampioen.  Al hadden ze niet verwacht dat een Fransman op het hoogste schavot zou staan. Maar of dat een domper zette op de feestvreugde? “Heb je onze Remco zien rijden? Die gaat ons nog veel redenen geven om te vieren.” We pikten de finale mee in het supporterslokaal van Evenepoel.

 1. Buurgemeenten plaatsen samen ondergrondse glascontainer
  Sint-Pieters-Leeuw

  Buurgemeen­ten plaatsen samen ondergrond­se glascontai­ner

  De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat samen met buurgemeente Drogenbos een ondergrondse glascontainer in Negenmanneke plaatsen en onderhouden. De container komt op de hoek van de koning Albertstraat, recht tegen over het bedrijf Exobois. Omdat het gaat om een gebied waar een grillige gemeentegrens loopt tussen Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos slaan beide gemeenten de handen in elkaar. Beide besturen delen de investerings- en exploitatiekosten. De locatie is zo gekozen dat er nog enige vorm van sociale controle is, maar dat het toch voldoende ver verwijderd is van de eerste woningen.
 1. Gloednieuw kinderdagverblijf ’t Bergske moet oplossing bieden aan plaatsgebrek: “Een stap in de goede richting”
  Dilbeek

  Gloednieuw kinderdag­ver­blijf ’t Bergske moet oplossing bieden aan plaatsge­brek: “Een stap in de goede richting”

  Op 1 december opende het nieuwe kinderdagverblijf ’t Bergske de deuren voor 24 kindjes, waarbij het traditionele lintje werd doorgeknipt. De extra opvangplaatsen zijn goed nieuws voor Dilbeekse ouders, want in de gemeente is er al jaren -net als in de rest van Vlaanderen- een groot tekort aan opvangplaatsen. Met de bijkomende plaatsen vangt de EVA vzw Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek in totaal 109 baby’s en peuters op, waarvan 49 in ’t Bijgaardje en 36 bij de ‘t Klein Keperke.
 2. ANPR-camera’s worden niet meer ingezet bestemmingsverkeer af te dwingen
  Asse
  1

  AN­PR-camera’s worden niet meer ingezet bestem­mings­ver­keer af te dwingen

  Gedaan met GAS-boetes voor het negeren van het ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ dat automatisch vastgesteld werd via de verschillende ANPR-camera’s. Daar kwam veel protest tegen omdat tal van inwoners en zelfstandigen een boete in de bus kregen. Daarnaast was het voor velen een huzarenwerkje om een route uit te stippelen die je geen boete opleverde. Oppositiepartij ZellikRelegem-Volk is tevreden: “De collateral damage was te groot”, zegt fractieleider Erik Beunckens.