De jongeren troepen voornamelijk samen in het gemeentepark, net achter het Dilbeekse gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongeren troepen voornamelijk samen in het gemeentepark, net achter het Dilbeekse gemeentehuis. © Mozkito

Hangjongeren terug van weggeweest: “Na 22 uur lijkt het wel het Vijverfestival in het gemeentepark”

DilbeekNet als vorig jaar krijgt het centrum van Dilbeek opnieuw te kampen met overlast door hangjongeren. Met tientallen troepen ze samen in het park of de Wolfsputten, waar gemeentepersoneel de ochtend nadien bergen afval, braaksel en vernielde ramen aantreft. Onlangs was er nog een vechtpartij met een zestigtal jongeren. Burgemeester Willy Segers (N-VA) wil niet wachten tot de situatie uit de hand loopt, maar grijpt nu al in. “Alcohol hebben we ‘s nachts op openbaar domein al verboden en we denken er nu aan om ‘s nachts de toegang tot bepaalde plaatsen te verbieden.”

10 reacties

 • Willy Van Craen

  1 maand geleden
  De oorzaak is het gerecht die klusjes geeft als boeten. Steek ze eens één week in den bak dan weten ze wat hun te wachten staat de volgende maal.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Op deze plaatsen avondklok weer van kracht wie daar dan nog is oppakken en een boete met een paar nullekes erbij meepakken naar t commissariaat ouders erbij halen en hen ook nog eens een ferm boete geven
 • Berle Boffums

  1 maand geleden
  Pamper ze nog wat meer, geef ze NOG meer aandacht, laat ze nog meer ongestraft politie en hulpdiensten bekogelen. Nultolerantie en lik op stuk beleid is het enige wat ze snappen. En zet een nulletje achter het bedrag van de boetes en zorg dat de ouders ze ontvangen. Dat zal 'em al een heel stuk schelen in 't opvolgen van hun gespuis in tegenstelling tot nu...
 • michel vandewiele

  1 maand geleden
  Heel dringend eens de ouders ter verantwoording roepen en serieus beboeten !
 • mark deleener

  1 maand geleden
  Je moet het probleem oplossen bij het begin. Deze hang jongeren horen hier niet thuis. Als ze weg zijn,is ook het probleem opgelost. Importeer er nog meer, en het probleem zal blijven stijgen.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!