Gekende Dilbeekse slogan zit in een nieuw jasje
Volledig scherm
Gekende Dilbeekse slogan zit in een nieuw jasje © rv

Gekende Dilbeekse slogan zit in een nieuw jasje

 1. Hinder op Ninoofsesteenweg aan kruispunt Verheydenstraat
  Dilbeek

  Hinder op Ninoofse­steen­weg aan kruispunt Verheyden­straat

  Vanaf woensdag 20 oktober valt er hinder te verwachten ter hoogte van de brandweerkazerne in aanbouw in de buurt van het kruispunt met de Verheydenstraat en de Kalenbergstraat in Dilbeek. Om de brandweervoertuigen er in de toekomst vlot in en uit te laten rijden moet de middenberm worden weggehaald op die plaats. Om dat veilig te doen, worden tijdens de werken in beide richtingen de linkerrijstroken afgesloten. Er wordt door de aannemer getracht tijdens de ochtendspits richting Brussel twee rijstroken open te laten, in de namiddag hetzelfde in de richting van Ninove. Een garantie kan hier echter niet gegeven worden en hangt af van de stand van de werken op dat moment. De werken zullen tot midden volgende week duren.
 2. Verzet tegen komst van groot duivenkweekcentrum in Asbeek: “Ze verkrachten onze buurt”
  Asse

  Verzet tegen komst van groot duiven­kweek­cen­trum in Asbeek: “Ze verkrach­ten onze buurt”

  “Voor bouwgronden, die er nu niet meer zijn, legden we grote sommen neer en ook de huizenprijzen hier zijn hoog door het unieke uitzicht. Maar het geld dat we hier extra spenderen wordt een verloren kost eens het kweekcentrum er is.” Buurtbewoners van de Varent in Asbeek verzetten zich tegen de komst van een kweekcentrum voor duiven. Ze vrezen onder meer geuroverlast, enorme toename van (zwaar) verkeer en verstoring van het uitzicht.
 1. Noëmie legde samen met haar klasgenootjes van De Springplank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee
  PREMIUM
  Asse

  Noëmie legde samen met haar klasgenoot­jes van De Spring­plank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee

  De kindjes uit het derde kleuterklasje van gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem hebben in primeur de Koalatest afgelegd. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Bedoeling is om te kijken hoe ver kleuters staan in hun taalontwikkeling voor ze naar de lagere school trekken. Zo kan al dan niet individuele begeleiding op maat uitgewerkt worden. Wij volgden de test van Noëmie mee om te ervaren hoe dat in z’n werk gaat.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.