Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Vertommen

Geflitst met 78 km per uur in zone 30: “Op weg naar bandenwissel”

 1. Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”

  De uitbater van het Italiaans restaurant Dolce e Salato in Sint-Pieters-Leeuw zit in zak en as. Slechts een dag voor de heropening van de horeca moest hij vernemen dat hij zijn terras helemaal mocht herinrichten. Enkele van zijn tafels zouden volgens een controle te veel van het openbaar domein innemen, en dat is niet volgens de regels. “Er is nochtans voldoende plaats”, reageert de verbijsterde uitbater Giuseppe Palamara (28).
 2. Gerrit De Cock kijkt uit naar zijn eerste terrasje: “Ik neem meteen twee pintjes van het vat”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Gerrit De Cock kijkt uit naar zijn eerste terrasje: “Ik neem meteen twee pintjes van het vat”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we met Gerrit De Cock (43) al even naar één van zijn favoriete cafés in Dilbeek: Het Groot Genoegen. “Ik mis vooral de mogelijkheid om te beslissen waar en wanneer ik een terrasje ga doen”, zegt hij.
 1. Don Bosco Groot-Bijgaarden krijgt 300.000 euro om ‘Digisprong’ te maken: “Ongelofelijk dat we zo’n mooi bedrag krijgen”
  Dilbeek

  Don Bosco Groot-Bijgaarden krijgt 300.000 euro om ‘Digisprong’ te maken: “Ongelofe­lijk dat we zo’n mooi bedrag krijgen”

  De Vlaamse Overheid keerde deze week 300.000 euro uit aan het Don Bosco-Instituut in Groot-Bijgaarden (Dilbeek). De school mag dit bedrag investeren in digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar. Deze ‘digisprong’ komt niets te vroeg, want het belang van digitaal onderwijs bleek het afgelopen coronajaar belangrijker dan ooit.
 2. Simon Cornelis (31) brengt eerste ep uit: “En ‘t Smiske was de perfecte locatie om de eerste single al live te brengen”
  Asse/Affligem

  Simon Cornelis (31) brengt eerste ep uit: “En ‘t Smiske was de perfecte locatie om de eerste single al live te brengen”

  ‘Maybe Not Forever’. Onder die naam brengt singer-songwriter Simon Cornelis (31) uit Asse dit najaar zijn eerste ep uit. Fans werden nu al getrakteerd op de release van het eerste lied, dat dezelfde naam als de plaat draagt. De release ging gepaard met een optreden op het terras van ‘t Smiske, een café waaraan de dertiger verknocht is. Tien jaar heeft hij gewacht om eigen materiaal uit te brengen, maar nu was de tijd eindelijk rijp. “Het afgelopen jaar heb ik gezocht naar mezelf. De nummers op de ep brengen het verhaal over mijn zoektocht in het leven”, zegt hij.
 3. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique