Frans De Bisschop (rode jas) stapte ook 49 dagen rond het Dilbeekse centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans De Bisschop (rode jas) stapte ook 49 dagen rond het Dilbeekse centrum. © Amber Gys

Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonderlijke prestatie op die leeftijd”

De vader van Parkinsonpatiënt Ivo De Bisschop, de 90-jarige Frans, steunt het initiatief van zijn zoon met een eigen initiatief in zijn thuisgemeente Dilbeek. Er werd 49 dagen lang een kleinschalige ‘Parkinson Walk’ georganiseerd in de thuisgemeente van vader en zoon die heel wat mensen dagelijks op de been bracht. Wij hebben afgesproken met vader Frans, die net 90 jaar is geworden. “Enorm fier op mijn zoon zijn prestatie, maar niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”, vertelt Frans ons. 

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. 300.000 euro ingezameld met Stop Parkinson Walk, maar initiatiefnemer moet net voor het einde in quarantaine: “Kers op de taart ontbreekt”
  PREMIUM

  300.000 euro ingezameld met Stop Parkinson Walk, maar initiatief­ne­mer moet net voor het einde in quarantai­ne: “Kers op de taart ontbreekt”

  De Stop Parkinson Walk werd zaterdagmiddag in Oostende beëindigd zonder initiatiefnemer Ivo De Bisschop (65). Hij moest samen met zijn tochtgenoot in quarantaine na een positieve coronatest. “Het is natuurlijk bijzonder jammer om net voor de finish uit te vallen na een avontuur van zeven weken”, reageert de Dilbekenaar. De tocht van in totaal 1.500 kilometer bracht toch al een mooie som van 300.000 euro op voor parkinsononderzoek.
 3. Pajotterke is nieuw brood dat geteeld én verwerkt wordt in eigen streek
  PREMIUM
  Gooik

  Pajotterke is nieuw brood dat geteeld én verwerkt wordt in eigen streek

  Afgelopen maand werd er in het Pajottenland een nieuw brood voorgesteld: Pajotterke. Het brood wordt gemaakt op basis van rogge en tarwe, samengesteld in de eigen streek. Landbouwer Filip Mignon ging hiervoor een samenwerking aan met het project ‘Lokaal Brood’ van HOGENT, die ook op drie andere plaatsen in Vlaanderen loopt. “De kweek van gezonde tarwe begint bij een gezonde bodem”, vertelt Filip ons. Het lichtbruine brood is vanaf nu te vinden bij tien bakkers in het Pajottenland.
 1. Forse toename van wandelaars in Pajottenland (en dat loopt niet overal even vlot)
  PREMIUM
  Pajottenland

  Forse toename van wandelaars in Pajotten­land (en dat loopt niet overal even vlot)

  We trekken weer massaal de natuur in. De combinatie van de herfstvakantie, het mooie weer en de lockdown zijn daar uiteraard niet vreemd aan. Boswachter Tom Brichau spreekt over minstens een verdubbeling van de bezoekers. “En dat brengt helaas ook negatieve zaken mee zoals sluikstorten of loslopende honden”, zegt hij. “Ook conflicten tussen wandelaars en jagers steken de kop op. Al gebruikt de overgrote meerderheid wel haar gezond verstand.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance