Remco Evenepoel, na zijn overwinning als wereldkampioen zondag.
Volledig scherm
Remco Evenepoel, na zijn overwinning als wereldkampioen zondag. © Photo News

Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”

Dilbeek/BrusselRemco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige ‘wonderkind’ uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. “Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan”, klinkt het.

  1. Vijf herrieschoppers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschreden”
    Opwijk/Lennik

    Vijf herrie­schop­pers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschre­den”

    Vijf mannen uit Opwijk, Dendermonde en Lennik die de voorbije jaren betrokken waren bij verschillende gewelddadige incidenten, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 75 en 100 uur, en gevangenisstraffen van 15 maanden en twee jaar. Het vijftal sloeg onder meer een voormalige vriend van hen meermaals in elkaar, en was betrokken bij verschillende vechtpartijen op een fuif van een jeugdbeweging in Opwijk, in februari 2019.